Kuřecí prsa s hermelínem a smetanou

Kategorie: Maso

Autor:

Kuřecí prsa s hermelínem a smetanou

Suroviny

Porce: 1 + –
  • kuřecí prsa 500 g
  • smetana ke šlehání nebo zakysaná smetana 100 g
  • velká cibule 1 ks
  • hermelín bez příchuti 1 ks
  • podle chuti
  • koření na maso 1 ks
  • podle potřeby
  • sádlo na vymazání 1 ks

Doba přípravy: 90 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Kuřecí prsa naporcujeme na menší kousky, osolíme, okořeníme podle chuti (bazalka, oregano, vegeta, grilovací koření a jiné).

Dno sádlem vymazaného pekáčku obložíme na tenká kolečka nakrájenou cibulí, na ni naskládáme kousky masa, na maso plátky hermelínu, celé zalijeme šlehačkou (nebo zakysanou smetanou) a pečeme na 180 °C asi 1 hodinu, až je maso měkké.

Kuřecí prsa s hermelínem a smetanou podáváme s přílohou podle vlastního výběru.

Hermelín by měl být bez příchuti. Já jsem pekla s paprikovým hermelínem, ale pak se míchalo moc chutí dohromady a výsledek byl horší. S množstvím smetany to také nepřeháníme, aby se v ní maso nevařilo, ale aby se peklo.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
TOPlist