Lasagne s pomalu pečeným hovězím

Kategorie: Maso

Autor:

Lasagne s pomalu pečeným hovězím

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 155 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Do ní vložte maso společně s oloupanou mrkví a petrželí. Vařte asi 2 hodiny. Pak maso přendejte do pekáče. Podlijte ho trochou vývaru, ve kterém se vařilo. Přidejte asi 100 ml rajčatového pyré a pokapejte olejem. Zaklopte. Vložte do trouby vyhřáté na 170°C a pečte asi 1 hodinu, až bude měkké tak, že se bude rozpadat. Pak maso vidličkou natrhejte na vlákna a promíchejte s výpekem. Připravte si bešamel. V kastrůlku rozpusťte máslo a krátce na něm orestujte mouku. Pak za stálého míchání přilévejte mléko. Rozmíchejte na hladký bešamel. Pláty lasagní vložte do teplé vody a nechte je nabobtnat. Zbylých 300 ml rajčatového pyré rozřeďte asi 100 ml vývaru. Na dno formy vymazané máslem vlijte třetinu rajčatového pyré. Pak do něj naskládejte pláty lasagní. Na ně rozložte asi polovinu natrhaného masa a na něj další třetinu rajčatového pyré. Na pyré rozetřete část bešamelu. Pak opět naskládejte pláty lasagní, zbylé maso, pyré a bešamel. Nakonec položte pláty lasagní, pokapejte zbylým bešamelem a povrch posypte strouhaným sýrem. Vložte do trouby předehřáté na 180°C a pečte 90 minut. Nechte 15 až 20 minut chladnout.

Diskuze

Tento recept jsem vyzkoušela a mohu jen doporučit!! My také připravujeme rádi tento pokrm http://www.grilykrby.cz/recepty-na-...

Reagovat

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist