Italské pečené kuře

Kategorie: Maso

Autor:

Italské pečené kuře

Suroviny

Porce: 5 + –

Doba přípravy: 120 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Itálie

Počet porcí: 5

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Předehřejte si troubu na 190°C. Kuře omyjte pod studeno vodou a pak ho osušte papírovou utěrkou úplně dosucha. Celé kuře důkladně potřete máslem a trochu ho dejte i dovnitř a pod kůži. Ze všech stran ho důkladně osolte a nasypte trošku soli i dovnitř. Cibuli oloupejte a nakrájejte na šestinky. Ve velkém kastrolu, je vhodný i na pečení v troubě, si rozehřejte olivový olej a orestujte na něm cibuli. Do kastrolu pak položte kuře a opékejte ho dozlatova, asi 6 minut z každé strany. Když se kuře opéká nejdřív na plotně, má křupavější kůžičku a je štavnatější. Přidejte rajčátka a na kousky nakrájenou papriku a ještě chvilku restujte na mírném ohni. Pak kastrol přesuňte do trouby s pečte kuře dozlatova, asi hodinu a půl. Pravidelně ho přelévejte výpekem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
TOPlist