Marinované srnčie stehno pomaly pečené v celku

Kategorie: Maso

Autor:

Suroviny

Porce: 4 + –
  • srnčie stehno 600 g
  • olej slnečnicový 150 ml
  • horčica plnotučná 3 lžíce
  • celé borievky 4 kulička
  • celé nové korenie 3 kulička
  • celé klinčeky 3 ks
  • bobkový list natrhaný na malé kúsky 3 ks
  • soľ 4 špetka
  • Cabernet Sauvignon suché červené víno 150 ml
  • čučoriedkový džem 2 lžíce
  • zemiaky 600 g

Doba přípravy: 4 min

Obtížnost: Středně obtížné

Určen pro: Dietní

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Oběd

Země: Maďarsko

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Srnčie stehno umyjeme, osušíme a odblaníme. Do misy nalejeme olej, pridáme horčicu a koreniny,nesolíme!!! premiešame, v tejto marináde obalíme mäso, vložíme do sáčku na mrazenie, vytlačíme prebytočný vzduch, sáčok uzavrieme, vložíme do chladničky na 4 dni, denne poriadne premasírujeme mäso marinádou, za tento čas v chladničke dozrie. Po tejto dobe vyberieme mäso z pácu, vložíme do pekáča, osolíme, zalejeme vínom, ktoré sme zmiešali s čučoriedkovým džemom, obložíme očistenými zemiakmi, dáme nezakryté piecť do rúry vyhriatej na 160 stupňov C, pečieme pomaly 90 minút za prelievania výpekom. mäkké srnčie stehno vyberieme na dosku, pikryjeme alobalom, necháme 20 minút odpočívať, aby sa v mäse rovnomerne rozložila šťava a nevytiekla pri krájaní, potom pokrájame na plátky asi 0,5 cm silné, podlejeme chutným vínovo - čučoriedkovým výpekom a sevírujeme so zemiakmi, ktoré sa piekli spolu so srnčím stehnom.

Poznámka:

Srnčie stehno je zdravá delikatessa, ktorá marinovaním dozrie a skrehne, pomalým pečením sa rovnomerne prepečie a nevysuší, takto pripravené srnčie mäso prevezme chuť marinády, má vynikajúcu chuť vína a čučoriedkového lekváru, krásne vonia po aromatickom korení, vynaložený čas sa bohate odmení.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » Potřebuji poradit  04.02.2019 21:10
    Stomach1
    Ahoj všichni, prosím o rady nebo spíš zkušenosti s rýžovarem Sencor SRM... více
  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist