Grilovaný T-Bone steak

Kategorie: Maso

Autor:

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Snadné

Určen pro: Bez lepku

Způsob přípravy: Grilování

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

V řeznictví si necháme ukrojit pořádný kus T-bone steaku. Pokud jsme jej před přípravou vložili do lednice, tak jsem vyndáme a necháme 1-2 hodiny odpočívat, aby měl pokojovou teplotu a nenastal zde teplotní šok při grilování.

Pepř spolu s olejem ve kterém jste nechali macerovat bylinky jemně vetřete do masa a nechte chvíli odpočívat. Maso lehce utřete papírovou útěrkou

Rozpalte pořádně gril a maso lehce přitlačíme k mřížce. Grilujeme jej z každé strany 4-8 minut dle stupně propečení, kterého chcete dosáhnout. Maso nikdy neodtrhávejte od mřížky a nechte jej až se samo pustí. Ugrilované maso vložte na talíř, osolte a nechte jej odpočívat, aby se šťáva v masa rovnoměrně rozložila a nevytekla.

Během grilování nepoužívejte vidličku, ale používejte kleště nebo pinzetu. Píchnutím do masa by maso ztratilo šťavnatost.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
TOPlist