Játra pečená na rožni

Kategorie: Maso

Autor:

Játra pečená na rožni

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Játra 800 g
  • Pepř mletý 1 špetka
  • Máslo 1 lžíce
  • Rostlinný olej 2 lžíce
  • Slanina 150 g
  • Hříbky 500 g
  • Strouhanka 1 ks

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Očištěná játra nakrájíme na kostky o straně asi 3 cm silné - asi jako prst. Poprášíme je pepřem a na pánvi s rozpáleným máslem a olejem ze všech stran rychle opečeme. Slaninu a hříbky pokrájíme na plátky. Na špejle nebo grilovací jehly střídavě napichujeme kousky jater, slaniny, hříbků. Na jednu špejli dáme asi po čtyřech kouscích jater, slaniny a hříbků. Špízy pomastíme máslem, posypeme jemně prosátou strouhankou a za stálého obracení pečeme na rožni asi 15 minut. Osolíme, až když jsou játra skoro hotová.
Ihned po upečení podáváme s brambory a zeleninou nebo salátem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist