Husí játra jako předkrm

Kategorie: Maso

Autor:

Husí játra jako předkrm

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Dušení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Játra namočíme přes noc v mléce nebo podmáslí. Druhý den otřeme do sucha. Do rozpáleného sádla přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky, česnek, oregáno, bobkový list, nové koření a jablko na malé plátky. Jakmile cibule zezlátne, přidáme játra, opečeme z obou stran a přidáme bílé víno. Dusíme asi 10-15 minut, podle tlouštky jater. Ta mají být uvnitr růžová, jinak jsou tvrdá.
Játra vyndáme, dáme do servírovací misky a výpek (sádlo) na ně přecedíme. Teprve teď osolíme a opepříme. Dáme do chladna. Podáváme studené s čerstvým pečivem nebo sádlo rozehřejeme na plotně či v mikrovlnce a namáčíme do něj měkké pečivo nebo chléb.
Dobrou přílohou jsou brusinky nebo rybízový džem, pro ty co mají rádi sladké, nebo smaženou cibulku, syrové papriky a rajčata pro příznivkyně slaného.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist