Kuřecí řízky s uzeným a šunkou
Kategorie: Maso
Autor: sarysek
Suroviny
- Kuřecí maso 4 ks
- Šunka 150 g
- Uzené maso 400 g
- Plátkový sýr 4 plátek
- Česnek 2 stroužek
- Olej 1 ks
- Pepř mletý 1 ks
Doba přípravy: 15 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Kuřecí řízky naklepeme, smícháme olej (já používám olivový) s rozmačkanými stroužky česneku a pepřem (nejlépe čerstvě namletý pepř čtyř barev) a potřeme jednu stranu kuřecích řízků, necháme hodinku odležet v lednici.
Mezitím si odebereme 4 plátky šunky a dáme stranou, zbytek šunky a uzené maso nakrájíme na tenké proužky. Vyndáme řízky, dáme na ně plátek šunky, plátek sýra, několik proužků uzeného masa, stočíme do rolky a sepneme párátky. Vkládáme do zapékací misky, doporučuji osolit až na talíři, jelikož uzené maso je samo o sobě většinou dosti slané. Po zabalení nasypeme zbytek uzeného masa a šunky na kuřecí řízky, můžeme podlít troškou vody a dáme péct do vyhřáté trouby.
Pečeme nejprve přikryté po půl hodině odryjeme, maso během pečení obracíme, aby se propeklo z obou stran. Při prvním obracení je dobré uzené a šunku, která je navrchu dát pod maso, je propečené a zůstane i šťavnaté a nepřipálí se. Pečeme zhruba hodinu při 200 °C, ale každý poznáme kdy je hotovo, maso je nazlátlé.
Jako příloha je výborná bramborová kaše.
Mezitím si odebereme 4 plátky šunky a dáme stranou, zbytek šunky a uzené maso nakrájíme na tenké proužky. Vyndáme řízky, dáme na ně plátek šunky, plátek sýra, několik proužků uzeného masa, stočíme do rolky a sepneme párátky. Vkládáme do zapékací misky, doporučuji osolit až na talíři, jelikož uzené maso je samo o sobě většinou dosti slané. Po zabalení nasypeme zbytek uzeného masa a šunky na kuřecí řízky, můžeme podlít troškou vody a dáme péct do vyhřáté trouby.
Pečeme nejprve přikryté po půl hodině odryjeme, maso během pečení obracíme, aby se propeklo z obou stran. Při prvním obracení je dobré uzené a šunku, která je navrchu dát pod maso, je propečené a zůstane i šťavnaté a nepřipálí se. Pečeme zhruba hodinu při 200 °C, ale každý poznáme kdy je hotovo, maso je nazlátlé.
Jako příloha je výborná bramborová kaše.
Podobné recepty
- » Přírodní kuřecí řízky
(Hodnocení: 1.82 - hlasovalo 11x) - » Kuřecí řízky z trouby
(Hodnocení: 1.77 - hlasovalo 13x) - » Kuřecí stehenní řízky s kaší
(Hodnocení: 1.86 - hlasovalo 7x) - » Hedvábné kuřecí řízky
(Hodnocení: 1.29 - hlasovalo 7x) - » Pikantní kuřecí řízky v kukuřičných křupinkách
(Hodnocení: 1.2 - hlasovalo 5x) - » Kuřecí řízky v jogurtu II
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 2x) - » Obrácené kuřecí řízky
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 3x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1002865) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 254418) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232586) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 212982) - » Couračka
(Navštívilo: 150220) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 122566) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110523)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy