Pečená vepřová plec prošpikovaná mladým česnekem

Kategorie: Maso

Autor:

Pečená vepřová plec prošpikovaná mladým česnekem

Suroviny

Porce: 4 + –
  • vepřová plec s kostí a kůží (příčný řez vysoký 4 cm) 1.3 kg
  • mladý čerstvý česnek 3 ks
  • karotky 2 ks
  • mladá petržel 2 ks
  • lístky libeček 3 ks
  • dle chuti a potřeby sůl, pepř, mletý kmín, vývar, slunečnicový olej, hladká mouka 1 ks
  • střední cibule 2 ks

Doba přípravy: 180 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Plát vepřové plece očistíme od případných úlomků kostí. Maso z obou stran prošpikujeme stroužky mladého česneku a velmi vydatně osolíme, opepříme a okmínujeme. Takto připravený plát masa velmi zprudka opečeme na slunečnicovém oleji do zlatavé barvy.
Na výpeku z masa orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli, mrkev a petržel. Orestované maso i se zeleninou přendáme do litinového hrnce a podlijeme vývarem. Pod pokličkou litinového hrnce „táhneme“ v troubě při střední teplotě nejlépe 3 hodiny.
Každou hodinu zkontrolujeme a je-li potřeba, dolijeme vodou. Maso po upečení vyjmeme a udržujeme teplé. Velmi silný masovo-zeleninový výpek i se zeleninou propasírujeme a následně jen velmi lehce zahustíme troškou hladké mouky a 10 minut provaříme.
Maso porcujeme tzv. trháním – neboť je opravdu velmi měkké. Výbornou přílohou je vařený brambor s čerstvě sekanou pažitkou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist