Jelení ragú
Kategorie: Maso
Autor: sarysek
Suroviny
- jelení maso bez kosti 500 g
- cibule 1 ks
- mrkev 2 ks
- petržel 1 ks
- kousek celer 1 ks
- kousek sádlo 1 ks
- červené víno 200 ml
- trocha celý pepř. nové koření, jalovec a bobkový list 1 ks
- houby (čerstvé, sušené, mražené) 1 hrst
- rybízová marmeláda 1 lžíce
- podle potřeby sůl 1 ks
Doba přípravy: 120 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Jelení maso nakrájíme na větší kostky, cibuli a kořenovou zeleninu na menší kousky. Na sádle osmahneme maso tak, aby se ze všech stran zatáhlo, vyjmeme a dáme chvíli stranou. Ve stejném kastrolu osmahneme cibuli a kořenovou zeleninu, po chvilce vrátíme maso zpět a podlijeme vínem.
Pepř, nové koření a jalovec rozdrtíme v hmoždíři a maso posypeme. Přidáme bobkový list a vše zalijeme vodou tak, aby bylo maso ponořené. Dusíme doměkka asi hodinu a půl. Před koncem přidáme houby a marmeládu, rozmícháme a ještě 10 minut povaříme. Podle potřeby osolíme.
Pepř, nové koření a jalovec rozdrtíme v hmoždíři a maso posypeme. Přidáme bobkový list a vše zalijeme vodou tak, aby bylo maso ponořené. Dusíme doměkka asi hodinu a půl. Před koncem přidáme houby a marmeládu, rozmícháme a ještě 10 minut povaříme. Podle potřeby osolíme.
Podobné recepty
- » Jelení guláš
(Hodnocení: 1.4 - hlasovalo 83x) - » Jelení řízek
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 65x) - » Jelení medailonky Rabštejn
(Hodnocení: 1.55 - hlasovalo 11x) - » Jelení guláš
(Hodnocení: 1.44 - hlasovalo 9x) - » Staročeské jelení medailonky
(Hodnocení: 1.4 - hlasovalo 5x) - » Jelení guláš na víně
(Hodnocení: 1.2 - hlasovalo 5x) - » Pečená jelení kýta
(Hodnocení: 1.1 - hlasovalo 10x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1003233) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 254613) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232659) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 213093) - » Couračka
(Navštívilo: 150221) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 122645) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110553)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy