Balkánské vepřové plátky

Kategorie: Maso

Autor:

Balkánské vepřové plátky

Suroviny

Porce: 4 + –
  • vepřová kýta 6 plátek
  • koření "Balkánské ražniči" 1 ks
  • olej podle potřeby 1 ks
  • podle potřeby vývar 1 ks
  • sušená rajčata 10 ks
  • trocha tymiánu 1 ks
  • trocha hladké mouky 1 ks
  • podle chuti sůl a pepř 1 ks

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Dušení

Země: Řecko

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Plátky kýty naklepeme a naložíme do koření, které rozmícháme s trochou oleje. Použijeme asi polovinu sáčku. Koření poctivě vetřeme do masa a dáme uležet do chladna nejlépe do druhého dne.
Maso poté zprudka orestujeme z obou stran na pánvi a plátky přendáme do hrnce. Maso zalijeme vývarem (stačí 1 kostka masoxu) a přidáme sušená rajčata a dvě špetky sušeného tymiánu.
Necháme lehce podusit cca 30 minut a následně plátky masa vyjmeme‚ šťávu zahustíme trochou mouky rozmíchanou ve vodě a osolíme i opepříme podle vlastní chuti. Vrátíme maso do omáčky a necháme ještě lehce prohřát. Podáváme s vařenými brambory.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist