Francouzské konfitované kachní stehno

Kategorie: Maso

Autor:

Francouzské konfitované kachní stehno

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 330 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Oběd

Země: Francie

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Kachní stehna omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Osolíme, přidáme kmín, přendáme do nádoby na pečení a zalijeme kachním sádlem nebo olejem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 100 °C 5 hodin. Stehna opatrně vyjmeme z nádoby a při 200 °C je pečeme na plechu 10 minut dokřupava.
Červené zelí překrájíme na kousky a zalijeme vodou. Ochutíme solí, octem i cukrem a uvaříme doměkka. Cibuli nakrájíme na drobné kostky a orestujeme na oleji dosklovita. Přisypeme hladkou mouku a krátce orestujeme. Cibulovou jíšku nalijeme do zelí a provaříme 8 minut. Na závěr zelí dochutíme podle potřeby octem, cukrem a solí.
Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme a promastíme kachním sádlem, které nám zůstalo z konfitování.

Poznámka:

Konfitování je velmi pomalá úprava masa při nízké teplotě, jejímž výsledkem je maso měkké, křehké a šťavnaté. Hodí se nejen na přípravu kachny, ale i husy.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist