Závitky z rýžového papíru
Kategorie: Maso
Autor: Monyszek
Suroviny
- Kuřecí prsa 500 g
- Koření pěti vůní 1 lžička
- Sůl dle chuti 1 špetka
- Pepř dle chuti 1 špetka
- Slunečnicový olej dle potřeby 1 lžíce
- Hoisin omáčka 60 ml
- Rýžový ocet 0.5 lžička
- Rýžové nudle 50 g
- Rýžové papíry (průměr 16 cm) 8 ks
- Koriandr 2 hrst
- Pažitka 2 hrst
- Pažitka 8 snítka
- Salátová směs 1 balení
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Zařazení: Oběd
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Troubu předehřejte na 180 °C. Kuřecí prsa potřete kořením pěti vůní, osolte a opepřete a nakonec potřete olejem. Pánev s nepřilnavým dnem rozpalte a pak na ní 3–4 minuty opékejte kuřecí maso. Přendejte do trouby a přiklopené alobalem 5–8 minut dopečte doměkka. Nechte zchladnout. V míse smíchejte hoisin omáčku a ocet. Nudle přendejte do jiné mísy a zalijte je vroucí vodou. Nechte stát 6–8 minut, aby změkly. Pak je sceďte. Do mísy, jejíž průměr je větší než průměr papíru, nalijte teplou vodu. Postupně do ní opatrně máčejte rýžové papíry. Nechte je změknout, pak je opatrně otřepejte, pokládejte na talíř, k jedné straně dejte vždy osminku koriandru, pažitky, salátu, navrch část pokrájeného masa, nudlí, pokapejte směsí hoisin omáčky a octa a zarolujte do závitku. Nakonec každý převažte snítkou pažitky.
Jak připravit bezchybné závitky z rýžového papíru:
Rýžové papíry kupte neponičené a nepolámané, namočené by se jinak trhaly. Do mísy, jejíž průměr je větší než průměr papíru, nalijte teplou, ne horkou, vodu. Postupně do ní opatrně máčejte rýžové papíry. Nechte je změknout – držte se instrukcí na obale, kde se obvykle uvádí pár sekund.
Každý namočený papír pak opatrně vyjměte z vody, zatřepejte s ním a nechte okapat.
Položte na talíř, k jedné straně dejte vždy všechny suroviny dle receptu.
Zhruba v půlce rolování ohněte směrem do středu pravý i levý okraj a těsně dorolujte až do konce. Závitky můžete servírovat ihned. Pokud je budete jíst později, přetáhněte je fólií, aby neokoraly. Podávejte k nim sójovou nebo hoisin či teryiaki omáčku.
Jak připravit bezchybné závitky z rýžového papíru:
Rýžové papíry kupte neponičené a nepolámané, namočené by se jinak trhaly. Do mísy, jejíž průměr je větší než průměr papíru, nalijte teplou, ne horkou, vodu. Postupně do ní opatrně máčejte rýžové papíry. Nechte je změknout – držte se instrukcí na obale, kde se obvykle uvádí pár sekund.
Každý namočený papír pak opatrně vyjměte z vody, zatřepejte s ním a nechte okapat.
Položte na talíř, k jedné straně dejte vždy všechny suroviny dle receptu.
Zhruba v půlce rolování ohněte směrem do středu pravý i levý okraj a těsně dorolujte až do konce. Závitky můžete servírovat ihned. Pokud je budete jíst později, přetáhněte je fólií, aby neokoraly. Podávejte k nim sójovou nebo hoisin či teryiaki omáčku.
Podobné recepty
- » Závitky s rýžového papíru
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 2x) - » Závitky s rýžového papíru
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 2x) - » Vepřové závitky s omáčkou z Nivy
(Hodnocení: 1.08 - hlasovalo 12x) - » Kuřecí závitky s omáčkou
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 4x) - » Jarní závitky štěstí
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 2x) - » Kuřecí závitky v alobalu
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 3x) - » Vepřové Závitky plněné zelím
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 3x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1003589) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 255291) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232758) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 213366) - » Couračka
(Navštívilo: 150225) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 122814) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110612)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy