Závitky z rýžového papíru

Kategorie: Maso

Autor:

Závitky z rýžového papíru

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Troubu předehřejte na 180 °C. Kuřecí prsa potřete kořením pěti vůní, osolte a opepřete a nakonec potřete olejem. Pánev s nepřilnavým dnem rozpalte a pak na ní 3–4 minuty opékejte kuřecí maso. Přendejte do trouby a přiklopené alobalem 5–8 minut dopečte doměkka. Nechte zchladnout. V míse smíchejte hoisin omáčku a ocet. Nudle přendejte do jiné mísy a zalijte je vroucí vodou. Nechte stát 6–8 minut, aby změkly. Pak je sceďte. Do mísy, jejíž průměr je větší než průměr papíru, nalijte teplou vodu. Postupně do ní opatrně máčejte rýžové papíry. Nechte je změknout, pak je opatrně otřepejte, pokládejte na talíř, k jedné straně dejte vždy osminku koriandru, pažitky, salátu, navrch část pokrájeného masa, nudlí, pokapejte směsí hoisin omáčky a octa a zarolujte do závitku. Nakonec každý převažte snítkou pažitky.

Jak připravit bezchybné závitky z rýžového papíru:
Rýžové papíry kupte neponičené a nepolámané, namočené by se jinak trhaly. Do mísy, jejíž průměr je větší než průměr papíru, nalijte teplou, ne horkou, vodu. Postupně do ní opatrně máčejte rýžové papíry. Nechte je změknout – držte se instrukcí na obale, kde se obvykle uvádí pár sekund.

Každý namočený papír pak opatrně vyjměte z vody, zatřepejte s ním a nechte okapat.

Položte na talíř, k jedné straně dejte vždy všechny suroviny dle receptu.

Zhruba v půlce rolování ohněte směrem do středu pravý i levý okraj a těsně dorolujte až do konce. Závitky můžete servírovat ihned. Pokud je budete jíst později, přetáhněte je fólií, aby neokoraly. Podávejte k nim sójovou nebo hoisin či teryiaki omáčku.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist