Hovězí žebra s chilli

Kategorie: Maso

Autor:

Hovězí žebra s chilli

Suroviny

Porce: 2 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Grilování

Země: Česká republika

Počet porcí: 2

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:


1
Nakrájejte česnek na plátky, přidejte tymián, olivový olej, mořskou sůl a čerstvě mletý pepř. Do vzniklé marinády naložte hovězí žebra a dejte do ledničky na několik hodin odležet.

2
Předehřejte troubu na 110 stupňů. Žebra vyjměte z marinády a oberte z nich česnek a tymián (při smažení byste je spálili, ale nevyhazujte je). V hlubší pánvi pozvolna opečte žebra, nejprve kostí nahoru a pak ze všech stran, až zhnědnou. Opečená žebra vložte do pekáče.

3
Nakrájejte cibuli, mrkev a celer na kostky. V tuku, který pustila žebra, zeleninu orestujte, až lehce zhnědne – na důkladném orestování zeleniny závisí finální barva omáčky. Přidejte nakrájené rajče nebo sterilovaná rajčata (150 g), česnek a tymián z marinování žeber, zalijte červeným vínem a hovězím vývarem. Vše krátce povařte a potom omáčkou zalijte žebra v pekáči. Přikryjte poklicí nebo hliníkovou fólií.

4
Zakrytý pekáč dejte do předehřáté trouby a nechte zvolna dusit doměkka, trvá to přibližně 10–11 hodin podle kvality žeber.

5
Upečená žebra vyjměte z pekáče a šťávu přeceďte přes hrubé síto, zbytky zeleniny propasírujte (protlačte přes síto) pomocí lžíce nebo naběračky. Přidejte med, na drobné nudličky nakrájené chilli papričky a máslo. Jakmile se máslo i med rozpustí, přelijte omáčkou žebra a můžete jíst.

Poznámka:

hovězí žebra dlouhá cca 12 cm
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist