Trhané vepřové s domácí bbq omáčkou a nakládanými okurkami

Kategorie: Maso

Autor:

Trhané vepřové s domácí bbq omáčkou a nakládanými okurkami

Suroviny

Porce: 8 + –
  • vepřová krkovice 1 kg
  • ocet 3 lžíce
  • housky 8 ks
  • cibule 1 ks
  • olej 1 dl
  • Domácí grilovací koření
  • hrubozrnná sůl 4 lžíce
  • sladká červená paprika 4 lžíce
  • čerstvě mletý pepř 2 lžička
  • třtinový cukr 4 lžíce
  • sušený česnek 2 lžička
  • kajenský pepř 1 lžička
  • sušená cibule 1 lžička
  • Domácí barbecue omáčka:
  • rajčatový protlak 4 lžíce
  • worcestrové omáčky 4 kapka
  • třtinový cukr 3 lžíce
  • melasa 3 lžička
  • hořčice 2 lžíce
  • domácí grilovací koření 1 lžíce
  • balsamicový ocet 2 lžíce
  • pepř 1 lžička
  • Rychlé nakládané okurky (pickles)
  • okurky 8 ks
  • rýžový ocet 1.2 hrnek
  • sůl 1 lžíce
  • třtinový cukr 2 lžíce

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Grilování

Země: Česká republika

Počet porcí: 8

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:


1
Směs na barbecue omáčku krátce povařte dokud se chutě nepropojí.

2
Okurku nakrájejte na tenké plátky. Do horké vody dejte všechny opřísady a zalijte jimi okurky. Nejlepší jsou za dva až tři dny.

3
Maso ze všech stran obalte do domácího grilovacího koření – pečlivě ať je opravdu celé obalené. Dejte odležet do druhého dne nebo můžete použít vakuovačku a nechat odležet alespoň hodinu.

4
Zbytek koření zalijte trochou octa, oleje a nakrájejte na tenké plátky cibuli a přidejte ji k marinádě.

5
Rozpalte gril na maximum, přidejte dřevěné štěpky v alobalu a jakmile začnou čudit stáhněte gril (plynový). Pokud máte gril na dřevo, připravte si na maso nepřímé grilování ( uhlí odhrňte na jednu stranu, maso budete dávat na tu druhou)

6
Maso dejte na rošt a nechte ho grilovat zhruba 4 – 6 hodin. Pravidelně měňte alobal se štěpky. Ty se vypálí zhruba za hodinu , pokaždé když ho budete měnit potřete maso zbylo marinádou s cibulí.

7
Maso kontrolujte teploměrem. Aby šla vlákna krásně oddělovat, mělo by mít uvnitř teplotu cca 95 stupňů.

8
Nelekejte se. Marináda téměř zčerná, ale uvidíte, že nakonec bude maso chutnat perfektně a nebude ani krapet spálené.

9
Jakmile se maso dopeče, vyndejte ho z grilu a nechte asi 15 minut odležet. Pak ho pomocí dvou vidliček natrhejte na vlákna.

10
Naplňte jím housku, na to dejte domácí bbq omáčku (tu můžete přidat dokonce i přímo do natrhnaného masa a zamíchat) a nakonec nakládané okurky.

Poznámka:

Teď povinně jděte směr lednice, vyhodit všechny kupované bbq omáčky od všech možných značek. Potom do kořenek vyhodit všechno koření na gril, protože dneska se naučíte dělat si všechno domácí. Obojí vám nezabere (přísahám) víc jak deset minut!

Všechno to potom použijeme na naprosto famózní záležitost – pulled pork, nebo-li tahané vepřové maso. Je to jedno z typických amerických barbecue jídel, které by ve vašem grilovacím repertoáru nemělo chybět. Hamburgery začínají být trochu ohrané, ale jakmile se vytasíte s něčím takovým, máte obdiv zaručen :)

Rozhodně si první naložte okurky! Ty jsou totiž nejlepší za dva dny…
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist