Císařská kýta

Kategorie: Maso

Autor:

Císařská kýta

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 90 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Celý sval masa opláchněte, osušte a lehce naklepejte. Potřete solí, posypte lžičkou jemně pokrájené citronové kůry a nechte asi 20 minut odležet. Troubu předehřejte na 180°C. Odleželou kýtu potřete rozpuštěným máslem, dejte do pekáčku vymazaného máslem, přidejte pokrájenou cibuli a dejte péct. Když se maso a cibule začnou zabarvovat, snižte teplotu na 165 °C a podlijte trochou vína. Když je maso zpola pečené, přilijte zbytek vína. Z mouky a zbylého másla připravte světlounkou jíšku. Odstavte ji, rozmíchejte se 100 ml studené vody, přimíchejte zakysanou smetanu, lžíci citronové šťávy a vlijte k pečeni.
Přiklopte nebo zakryjte alobalem a společně dopečte doměkka. Maso vyndejte a nechte zakryté alespoň 15 minut dojít. Rozkrájejte ho na plátky, rozdělte na talíře, podlijte omáčkou a posypte šunkou pokrájenou na jemné nudličky.
Podávejte s dušenou rýží, kterou můžete obohatit nasucho orestovanými ořechy a bylinkami.

Poznámka:

Odležení
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » Potřebuji poradit  04.02.2019 21:10
    Stomach1
    Ahoj všichni, prosím o rady nebo spíš zkušenosti s rýžovarem Sencor SRM... více
  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist