Zavináče z bílých ryb
Kategorie: Maso
Autor: wencek
Suroviny
- bílé ryby 2 kg
- sůl 120 g
- voda 0.5 l
- ocet 0.5 l
- Nálev
- celý pepř 6 kulička
- kyselá okurka 3 ks
- cibule 2 ks
- nové koření 2 kulička
- bobkový list 1 ks
- voda 1 l
- ocet 200 ml
- sůl 20 g
- cukr 7 g
Doba přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Bez vaření - např. u salátů
Země: Česká republika
Počet porcí: 8
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Půlky ryb opláchneme v čisté vodě a naskládáme do kameninové nádoby (sklenice)
2. Z 0,5 l vody, 0,5 l octa a 120 g soli připravíme nálev, kterým ryby zalijeme
3. Zatížíme a necháme 5 dnů v chladnu
4. Potom změklé velké kosti (páteř) vyloupneme a rybí půlky svineme jako zavináče
5. Zalijeme je vychladlým nálevem (i s cibulí a kořením) připraveným z ingrediencí uvedených v surovinách, dobře uzavřeme a necháme uležené v chladnu a temnu.
Příprava nálevu:
Vodu s octem nalijeme do hrnce, přidáme koření na čtvrtky nakrájenou oloupanou cibuli, na půlky pokrájené okurky, osolíme a dochutíme cukrem. Po dvou minutách nálev sundáme z ohně a necháme vychladnout.
2. Z 0,5 l vody, 0,5 l octa a 120 g soli připravíme nálev, kterým ryby zalijeme
3. Zatížíme a necháme 5 dnů v chladnu
4. Potom změklé velké kosti (páteř) vyloupneme a rybí půlky svineme jako zavináče
5. Zalijeme je vychladlým nálevem (i s cibulí a kořením) připraveným z ingrediencí uvedených v surovinách, dobře uzavřeme a necháme uležené v chladnu a temnu.
Příprava nálevu:
Vodu s octem nalijeme do hrnce, přidáme koření na čtvrtky nakrájenou oloupanou cibuli, na půlky pokrájené okurky, osolíme a dochutíme cukrem. Po dvou minutách nálev sundáme z ohně a necháme vychladnout.
Poznámka:
bílých ryb (plotice, cejn, tloušť ...Podobné recepty
- » Domácí zavináče
(Hodnocení: 1.46 - hlasovalo 65x) - » Zavináče II.
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Zavináče z hub
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Zavináče
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Povidlová omáčka z Bílých Karpat
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Omáčka z bílých fazolí s dušeným masem
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Ciabatta s paštikou z bílých fazolí
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1001124) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 250174) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232229) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 211622) - » Couračka
(Navštívilo: 150197) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 121896) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110213)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy