Přírodní vepřový řízek na žampiónech
Kategorie: Maso
Autor: wencek
Suroviny
- vepřová kýta 600 g
- žampióny 200 g
- vegeta 1 lžíce
- vývar v prášku 1 lžíce
- steakové koření 1 lžička
- kmín 1 lžička
- hladká mouka 1 lžíce
- voda 300 ml
- sůl 1 špetka
Doba přípravy: 35 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Restování
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Kýtu nakrájíme přes vlákno na 4 větší tenké plátky, rozklepeme je, nařízneme po stranách a osolíme
2. Okořeníme vegetou a steakovým kořením
3. Zprudka pak plátky kýty orestujeme na horkém oleji (2 minuty z jedné strany a 2 minuty z druhé strany)
4. Maso podlijeme vodou, přihodíme umyté, na plátky pokrájené žampióny, dochutíme vývarem v prášku a necháme několik minut podusit
5. Plátky řízků vytáhneme a uchováme v teple
6. Omáčku případně ještě dochutíme kořením, přisolíme a zahustíme ji buď 2-3 lžícemi hladké mouky rozmíchané v malém množství studené vody, nebo solamylem
7. Řízky vložíme zpět do omáčky a chvíli je prohřejeme
8. Maso podáváme s přílohou, mírně zalité omáčkou z výpeku se žampióny.
Doporučení:
Jako příloha se skvěle hodí rýže.
2. Okořeníme vegetou a steakovým kořením
3. Zprudka pak plátky kýty orestujeme na horkém oleji (2 minuty z jedné strany a 2 minuty z druhé strany)
4. Maso podlijeme vodou, přihodíme umyté, na plátky pokrájené žampióny, dochutíme vývarem v prášku a necháme několik minut podusit
5. Plátky řízků vytáhneme a uchováme v teple
6. Omáčku případně ještě dochutíme kořením, přisolíme a zahustíme ji buď 2-3 lžícemi hladké mouky rozmíchané v malém množství studené vody, nebo solamylem
7. Řízky vložíme zpět do omáčky a chvíli je prohřejeme
8. Maso podáváme s přílohou, mírně zalité omáčkou z výpeku se žampióny.
Doporučení:
Jako příloha se skvěle hodí rýže.
Podobné recepty
- » Přírodní vepřový řízek
(Hodnocení: 1.47 - hlasovalo 17x) - » Přírodní vepřový řízek
(Hodnocení: 2.4 - hlasovalo 5x) - » Přírodní vepřový řízek
(Hodnocení: 1.47 - hlasovalo 17x) - » Přírodní vepřový plátek na vlašských ořeších
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Přírodní vepřový řízek
(Hodnocení: 2.4 - hlasovalo 5x) - » Přírodní vepřový řízek
(Hodnocení: 1.47 - hlasovalo 17x) - » Přírodní kuřecí řízky
(Hodnocení: 1.82 - hlasovalo 11x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1002924) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 254517) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232600) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 213001) - » Couračka
(Navštívilo: 150221) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 122580) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110527)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy