Paella s chorizem, kuřetem a lososem

Kategorie: Maso

Autor:

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Mražený hrášek 300 g
  • Rýže 3 šálek
  • Voda 4 šálek
  • Červené papriky 4 ks
  • Cibule 2 ks
  • Česnek 6 ks
  • Slepičí bujón 3 kostka
  • Olivový olej
  • Šafrán 1 lžička
  • Citrón na podávání 1 ks
  • Vykostěné horní kuřecí stehna 8 ks
  • Sůl, koření 1 špetka
  • Uzená mletá červená paprika 2 lžička
  • Chorizo 200 g
  • Steaky z lososa 2.3 ks

Doba přípravy: 90 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Smažení

Země: Španělsko

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Kuřecí stehna nakrájíme na větší kusy a osolíme. Vezmeme si velkou pánvičku na paellu - nebo něco podobné a dáme jí na sporák, rozehřejeme v ní trochu olivového oleje a opečeme na ní kousky kuřat, stačí po 5 minut z každé strany. Kuřata vyndáme z pínce a dáme stranou. Do pánvičky dáme opět trošku oleje a opečeme na něm celé steaky losola, které trošku posolíme. Steaky pečeme maximálně 4 minuty z každé strany. Lososa dámé též stranou.
Nakrájíme si nadrobno cibuli, česnek a na větší kousky nakrájíme chorizo. Do pánvičky v které jsme smažili všechno maso, vysypeme chorizo a opečeme ho dokud z něho nevyteče tuk. Potom přidáme cibuli, česnek a dusíme dokud cibule nezačne měknout. Potom přisypeme na velké kusy nakrájenou papriku a pravidelně mícháme. Zatím si dáme do rychlovarné konvice 4 šálky vody. Rýži pořádně propláchneme. Pokud je cibule dostatečně opečená a paprika taky měkkám, přisypeme uzenou mletou červenou papriku a šafrán. Pořádně posypeme mletým čerstvým kořením a přidáme propláchnutou rýži a vše zalijeme horkou vodou. Vhodíme rozdrobené kostky bujónu, přidáme kousky kuřat a přisypeme hrášek. Paellu osolíme tak, když ochutnáme vodu, kterou vše zalijeme, budeme cítit jemné přesolení. Paellu zakryjeme a buď vaříme 17 minut a nebo jí vložíme do rozehřáté trouby na 200 stupňů a též jí tam necháme 17 minut.
Po dovaření rýži ochutnáme a jestli ještě není úplně dovařená, vrátíme jí zpět na sporák a nebo do trouby. Opečené steaky lososa rukou rozebereme na větší kusy a opatrně je zamícháme do hotové paelly. Ke každé porci dáme měsíček citrónu a nebo jí rovnou polijeme trochu citrónové šťávy.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist