Vepřová roláda ve španělské omáčce

Kategorie: Maso

Autor:

Suroviny

Porce: 4 + –
  • vepřová kýta 450 g
  • hořčice plnotučná 3 lžíce
  • celer 1 ks
  • ostružinový džem 2 lžíce
  • jíška tmavá 3 lžíce
  • slanina 6 plátek
  • cibule 80 g
  • kyselé jabko 1 ks
  • Hovězího bujón 2 kostka
  • nakládané okurky 3 ks
  • petrželový kořen 1 ks
  • červené víno 200 ml
  • sušené houby 4 kg
  • knorr aromat 2 špetka

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Maso naklepeme a okořeníme solí a pepřem. Potřeme maso hořčicí a položíme na něj plátky slaniny. Potom maso zabalíme a na konci propíchneme párátkem nebo zpevníme kuchyňským motouzem.

Oloupeme zeleninu, omyjeme jablko a vše nahrubo nakrájíme. Rozpálíme olej a prudce osmahneme rolády po obou stranách. Poté je vyjmeme a odložíme stranou. Na zbylém oleji orestujeme zeleninu a kousky jablka (3 - 4 minuty), zalijeme vínem a přidáme džem, houby a 200 ml vody. Rolády vratíme zpět a dochutíme hovězím bujónem. Pomalu vaříme 40 - 45 minut.

Po 45 minutách rolády vyjmeme a omáčku propasírujeme přes jemné síto. Procezenou omáčku vratíme zpět na plotnu, přidáme 2 polévkové lžíce tmavé jíšky a povaříme další 1 - 2 minuty.

Dochutíme případně ještě solí a pepřem a rolády zahřejeme v horké omáčce. Podáváme s kroketami nebo s knedlíky.

Poznámka:

můžeme použít i hovězí maso, musíme ale počítat s přípravou cca o 30 min. déle
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist