Steaky z hovězí svíčkové v espresso-chilli marinádě s glazírovanou mrkví

Kategorie: Maso

Autor:

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Hovězí svíčková 4 plátek
  • Zrnka černé kávy 35 g
  • Chilli mleté 18 g
  • Římský kmín opražený 2 špetka
  • Paprika sladká mletá 1 špetka
  • Sůl mořská 1 špetka
  • Pepř černý čerstvě mletý 1 špetka
  • Extra panenský olivový olej 1 lžíce
  • Glazírovaná mrkev:
  • Karotka malá 700 g
  • Máslo 50 g
  • Cukr krupice 0.5 lžíce
  • Pomerančový džus 100 % 250 ml
  • Pepř černý čerstvě mletý 1 špetka
  • Sůl 1 špetka
  • Petrželová nať hladkolistá 1 lžička

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Smažení

Země: USA

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Postup:
1
V hmoždíři rozdrťte semínka římského kmínu a kávová zrnka. Koření přesypejte do misky, přidejte zbylé ingredience na marinádu a vše promíchejte.

2
Steaky z hovězí svíčkové zlehka potřete olivovým olejem a rovnoměrně ji potřete kávovou marinádou. Nechte odpočívat při pokojové teplotě alespoň 30 minut.

3
Zatímco maso odpočívá, připravte si karotku. V troše vodě ji uvařte téměř doměkka, počítejte přibližně 8 minut. Když je hotová, vodu slejte a karotky dejte stranou.

4
V silnostěnné pánvi rozpusťte máslo a orestujte na něm karotky. Přidejte cukr, sůl a pepř. Zalejte pomerančovým džusem, promíchejte a nechte povařit asi 7 minut, dokud se džus neodpaří a karotka nezměkne. Karotky se musí v omáčce kompletně obalit. Sundejte je z plotny a uložte je na teplé místo.

5
Silnostěnnou nebo grilovací pánev lehce potřete olejem a pořádně ji rozpalte. Vložte do ní steaky a zprudka je opečte. Počítejte 2 minuty z každé strany pro stupeň propečení medium rare, 4 minuty opékání zajistí stupeň propečení medium. Hotové steaky vyndejte, odložte na prkénko a nechte je 3 minuty odpočívat.

6
Poté maso rozdělte na talíře a servírujte s glazírovanou mrkví, ke které těsně před podáváním přidejte nasekané petrželové lístky.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist