Telecí filet na pepři ve fólii

Kategorie: Maso

Autor:

Telecí filet na pepři ve fólii

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 160 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Užší část filetu zatočíme dospod tak, abychom vytvarovali rozvoměrný kus masa a zafixujeme párátky. Maso osmahneme zprudka na jedné straně minutu, poté další minutu na straně druhé. Necháme vychladnout a odstraníme párátka.

Všechny druhy pepře najednou utlučeme v hmoždíři a potom přimícháme sůl.

Připravíme si fólii na pečení tak velkou, aby se do ní dal zabalit celý filet. Fólii potřeme olejem, posypeme pepřem a nastrouhanou citronovou kůrou. Položíme na ní filet a pevně zabalíme. Necháme alespoň 2 hodiny marinovat. Potom filet 12 minut pečeme v parní troubě (příp. vaříme 9 - 10 minut v parní lázni).

Filet vyjmeme z páry, resp. troubu přepneme na horký vzduch 70 °C (příp. předehřátých 80 °C elektrické trouby). Telecí maso pečeme ještě 20 minut. Střed masa by měl mít teplotu 65 °C.

Podáváme se zeleninovou rýží.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist