Roastbeef podávaný se šťávou z výpeku

Kategorie: Maso

Autor:

Roastbeef podávaný se šťávou z výpeku

Suroviny

Porce: 10 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Oběd

Země: Velká Británie

Počet porcí: 10

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Maso opepřime, posypeme rozmarýnem, pak maso potřeme worcestrovou omáčkou a pomažeme hořčicí
Maso vložíme do kastrolu, zalijeme celé olejem a nechat v ledničce cca 2 dny, každý den maso otočíme
Po 2 dnech maso vyjmeme, necháme okapat, osolíme a na pánvi na rozpáleném sádle smažime cca 1 minutu na každé straně.
V průběhu smažení poléváme rozpáleným sádlem.
Maso přendáme do pekáče, přidáme sádlo, 1 dcl vývaru a pečeme:
prvních 5 minut při 220°C, pak při 160°C 20 minut.
Záleží, jak chcete maso připravit:
Krvavé- pečeme 15 min., teplota uvnitř masa: 54°C
Středně propečené-pečeme 20 min., teplota uvnitř masa: 60°C
Propečené -pečeme 40 min., teplota uvnitř masa: 75°C
Před koncem pečení maso ještě potřeme máslem a necháme krátce dopéct.
Maso položime na 15 minut na talíř, přikryjeme alobalem. Šťávu, kterou maso pustí přidáme do konečné šťávy.
Maso krájíme na tenké plátky. (Pokud je podáván jako studený, pak krájejte až po vychladnutí masa.)


Šťáva:
Zatímco se maso peče v troubě, do výpeku na pánvi přidáme hladkou mouku, 30 vteřin osmažime, promícháme, zředíme vínem, vývarem a vše přelijeme do kastrolu, přidáme kořenovou zeleninu, celý pepř a celé provaříme 45 minut, podle potřeby ředíme vývarem. Ke konci vše přecedíme.

Diskuze

Tento recept jsem vyzkoušela a mohu jen doporučit!! My také připravujeme rádi tento pokrm http://www.grilykrby.cz/recepty-na-...

Reagovat

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist