Tento recept jsem vyzkoušela a mohu jen doporučit!! My také připravujeme rádi tento pokrm http://www.grilykrby.cz/recepty-na-...
Roastbeef podávaný se šťávou z výpeku
Kategorie: Maso
Autor: adminrecepty
Suroviny
- Hovězí nízký roštěnec 1200 g
- Sladká chilli omáčka 3 lžička
- Plnotučná hořčice 4 lžíce
- Worcestrová omáčka 1 lžička
- Sůl 2 špetka
- Pepř černý mletý 1 špetka
- Rozmarýn 1 lžíce
- Sádlo 2 lžíce
- Máslo 1 lžíce
- Olej 4 lžíce
- Šťáva:
- Červené víno 3 dl
- Máslo 1 lžíce
- Vývar 1 l
- Hladká mouka 1 lžíce
- Cibule 0.5 ks
- Mrkev 0.5 ks
- Celer 0.25 ks
- Česnek 1 stroužek
- Pepř černý celý 4 kulička
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Zařazení: Oběd
Země: Velká Británie
Počet porcí: 10
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Maso opepřime, posypeme rozmarýnem, pak maso potřeme worcestrovou omáčkou a pomažeme hořčicí
Maso vložíme do kastrolu, zalijeme celé olejem a nechat v ledničce cca 2 dny, každý den maso otočíme
Po 2 dnech maso vyjmeme, necháme okapat, osolíme a na pánvi na rozpáleném sádle smažime cca 1 minutu na každé straně.
V průběhu smažení poléváme rozpáleným sádlem.
Maso přendáme do pekáče, přidáme sádlo, 1 dcl vývaru a pečeme:
prvních 5 minut při 220°C, pak při 160°C 20 minut.
Záleží, jak chcete maso připravit:
Krvavé- pečeme 15 min., teplota uvnitř masa: 54°C
Středně propečené-pečeme 20 min., teplota uvnitř masa: 60°C
Propečené -pečeme 40 min., teplota uvnitř masa: 75°C
Před koncem pečení maso ještě potřeme máslem a necháme krátce dopéct.
Maso položime na 15 minut na talíř, přikryjeme alobalem. Šťávu, kterou maso pustí přidáme do konečné šťávy.
Maso krájíme na tenké plátky. (Pokud je podáván jako studený, pak krájejte až po vychladnutí masa.)
Šťáva:
Zatímco se maso peče v troubě, do výpeku na pánvi přidáme hladkou mouku, 30 vteřin osmažime, promícháme, zředíme vínem, vývarem a vše přelijeme do kastrolu, přidáme kořenovou zeleninu, celý pepř a celé provaříme 45 minut, podle potřeby ředíme vývarem. Ke konci vše přecedíme.
Maso vložíme do kastrolu, zalijeme celé olejem a nechat v ledničce cca 2 dny, každý den maso otočíme
Po 2 dnech maso vyjmeme, necháme okapat, osolíme a na pánvi na rozpáleném sádle smažime cca 1 minutu na každé straně.
V průběhu smažení poléváme rozpáleným sádlem.
Maso přendáme do pekáče, přidáme sádlo, 1 dcl vývaru a pečeme:
prvních 5 minut při 220°C, pak při 160°C 20 minut.
Záleží, jak chcete maso připravit:
Krvavé- pečeme 15 min., teplota uvnitř masa: 54°C
Středně propečené-pečeme 20 min., teplota uvnitř masa: 60°C
Propečené -pečeme 40 min., teplota uvnitř masa: 75°C
Před koncem pečení maso ještě potřeme máslem a necháme krátce dopéct.
Maso položime na 15 minut na talíř, přikryjeme alobalem. Šťávu, kterou maso pustí přidáme do konečné šťávy.
Maso krájíme na tenké plátky. (Pokud je podáván jako studený, pak krájejte až po vychladnutí masa.)
Šťáva:
Zatímco se maso peče v troubě, do výpeku na pánvi přidáme hladkou mouku, 30 vteřin osmažime, promícháme, zředíme vínem, vývarem a vše přelijeme do kastrolu, přidáme kořenovou zeleninu, celý pepř a celé provaříme 45 minut, podle potřeby ředíme vývarem. Ke konci vše přecedíme.
Diskuze
Podobné recepty
- » Pomalu pečený roastbeef
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Anglický roastbeef
(Hodnocení: 1.22 - hlasovalo 9x) - » "Low Temperature" - Roastbeef
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Anglický roastbeef II
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Roastbeef s krustou z pecorina
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Roastbeef, rostbíf (studený nářez)
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Roastbeef na portském se šalotkou
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1003563) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 255290) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232756) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 213366) - » Couračka
(Navštívilo: 150225) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 122814) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110611)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy