Gróbská pečená husa

Kategorie: Maso

Autor:

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 980 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Oběd

Země: Slovensko

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Mladou husu před pečením pořádně prosolíme( i zevnitř) a okmínujeme. Vložíme do pekáče, podlijeme vodou a za občasného podlévání pečeme na středním plamení doměkka.

Když je husa měkká, tak sádlo slijeme(můžeme jej použít později na omaštění lokší nebo na další použití(na pečivo, k přípravě dalších pokrmů)) a 2-3 x husu během pečení potřeme smetanou na šlehání. Husa tím dostane výbornou chuť a krásnou barvu.

Po dopečení rozporcujeme. Podáváme s lokšemi a ze zelím nebo s knedlíky.

Diskuze

Těch 1 200 minut se mi zdá poněkud hodně, neí to překlep???

Reagovat

Myslím, že to nebude až tak velký překlep. Je to doba přípravy. 6 hodin před pečením nasolení a okmínování(240 minut) a zbytek pečení.
My když pečeme doma husu nebo kachnu, tak ji dáme na 80-90°C, když jdeme v noci spát a před 30 minut před obědem teplotu zvýšíme na 200°C, aby se vytvořila kůrčička na povrchu. 1200 minut bych nepsala, ale tak 960 minut.

Reagovat

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » Potřebuji poradit  04.02.2019 21:10
    Stomach1
    Ahoj všichni, prosím o rady nebo spíš zkušenosti s rýžovarem Sencor SRM... více
  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist