Lososové špízy

Kategorie: Maso

Autor:

Lososové špízy

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Grilování

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Pro přípravu těchto špízů kupujeme filety bez kůže, případně kůži z ryby doma odstraníme. Jde to poměrně snadno. Stačí kůži na kraji uvolnit od masa, pevně ji uchopit například do utěrky a potom silou táhnout. Maso opláchneme vodou a pak nakrájíme na silnější proužky. Ty stočíme do šneků. Limetky omyjeme, osušíme a nakrájíme na osminky. Střídavě napichujeme maso a limetky na špejli a pak je propíchneme ještě jednou špejlí, která vše upevní. Takto se maso lépe opéká, ryba má jinak tendenci protáčet se při obracení okolo osy. Rozehřejeme gril. Lososové špízy potřeme olivovým olejem, posypeme podrceným koriandrem a vložíme na grilovací misku, kterou předem položíme na gril. Opékáme z obou stran. Až bude maso hotové, podle chuti osolíme. Rozdělíme na porce, ozdobíme stébly pažitky nebo podle chuti oblíbenou zeleninou. Nejvhodnější přílohou je bílý chléb nebo bageta.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist