Grilovaná krůta

Kategorie: Maso

Autor:

Grilovaná krůta

Suroviny

Porce: 5 + –

Doba přípravy: 600 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Grilování

Země: Česká republika

Počet porcí: 5

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Do dvou litrů vody hodíme koření, na plátky pokrájenou, oloupanou cibuli a česnek
2. Osolíme podle váhy masa, které budeme napichovat (na 1 kg masa použijeme 15 g soli)
3. Nálev přivedeme k varu a vaříme cca 5 minut, pak ho necháme vychladnout
4. Vychladlý nálev přecedíme
5. Anglickou slaninu nakrájíme na delší hranolky, pak ji dáme do mrazáku zamrazit
6. Omytou, očištěnou zeleninu nakrájíme také na hranolky
7. Zeleninové hranolky spolu s mraženou anglickou slaninou, pomocí tenkého nože, vpravíme rovnoměrně do svaloviny krůty, tzv. ji prošpikujeme
8. Nyní krůtu napícháme připraveným nálevem a to pomocí injekční stříkačky s velkou jehlou.
9. V lednici necháme maso 2-3 dny uležet
10. Pak krůtu pozvolna grilujeme v celku, nejlépe na motorkem hnané otočné jehle
11. Při grilování krůtu potíráme nálevem připraveným z 1 l oleje a 100 g grilovacího koření
12. V průběhu grilování krůtu rovnoměrně, ze všech stran, ořezáváme
13. Vždy po oříznutí plátků masa krůtu opět potřeme potěrem z oleje a grilovacího koření.

Doporučení:
Potírání provádíme nejlépe pomocí větviček jalovce.

Poznámka:

do nálevu - 15 g soli na 1 kg krůty

Diskuze

Pokud sháníte nějaký recept na grilování vepřového masa, vřele doporučuji tuto kýtu http://www.grilykrby.cz/recepty-na-...

Reagovat

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist