Žebra v medové marinádě

Kategorie: Maso

Autor:

Suroviny

Porce: 5 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 5

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Vybereme pořádně masitá žebra, která mezi žebry nakrájíme na kusy a maso na několika místech prokrojíme, aby se marináda dostala až pořádně ke kosti.  Vytvořte si marinádu z oleje, soli, čerstvě drceného pepře, uzené mleté papriky, nadrobno pokrájené chilli papričky, rajského protlaku, rozmarýnu a tymiánu. V této marinádě žebra marinujte minimálně hodinu. Nejlépe 24 hodin. Vepřová žebra poté z marinády vyjměte a vložte do hlubokého pekáče nebo zapékací mísy, podlijte vodou(cca 1 cm na výšku), zakryjte alobalem nebo poklicí a duste v předehřáté troubě přibližně hodinu.

 

Mezitím si vložte zbylou marinádu do rendlíku a ohřejte jí a vmíchejte do ní med. Zahříváme ji, aby se med lépe rozpustil v marinádě.

 

Odkryjte žebra a během pečení žebra potírejte touto marinádou, aby nám na povrchu udělala krásnou lesklou lepkavou vrstvu. Žebra můžete dopéct buď, jak je uvedeno v troubě nebo na grilu.

Hotová žebra servírujeme s pečivem nebo jinou přílohou. Velmi se k nim hodí česneková omáčka nebo omáčka z modrého sýra.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist