Skotská vejce v mletém mase

Kategorie: Maso

Autor:

Skotská vejce v mletém mase

Suroviny

Porce: 4 + –
  • mleté maso 500 g
  • vejce natvro 4 ks
  • vejce syrové 1 ks

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Skotsko

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Předem uvařená vejce oloupeme, obalíme v hladké mouce, syrové vejce rozšleháme v malém množství studené vody, můžeme doplnit bylinkami dle chuti

2. Mleté maso promícháme se solí a pepřem, rozdělíme na 4 díly

3. Vejce obalíme postupně v mletém mase a ve strouhance

4. Ve vyšší vrstvě dobře rozpáleného oleje osmažíme obalená vejce do zlatohněda, což trvá asi 5-7 minut.

Poznámka:

podáváme teplé

Diskuze

Recept na precledčky nened bohužel kompletned. Poche1zed z nejvedce poškozene9 če1sti babiččiny kuchařky. Precledčky byly asi sypane9 sekanfdmi mandelmi.Jako určitou ne1hradu přide1ve1m recept na precledky z připravovanfdch skript pro zlednskou (upraveno, zjednodušeno):Těsto na vfdrobu precledků je velmi tuhe9, vyre1bed se ze 1 kg mouky. Předdavek vody je jen 0,4 l, dalšed surovinou je asi 2,5 g drožded a zhruba 10 g soli, 5 g tuku. Vyhnětene9 těsto se neche1 4 h kynout, pak se rozděled do malfdch kousků. Každfd kousek se prote1hne do tenke9ho proužku a vytvaruje do precledku. Vytvarovane9 precledky se nechajed kre1tce nakynout a pak se me1čed v 1,25% roztoku kuchyňske9 soli o teplotě kolem 80 b0C. Po vytažened z le1zně se precledky sypou soled a pečou při teplotě 230 b0C po dobu 4–5 minut.

Reagovat

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist