Domácí šunka z vepřového plecka

Kategorie: Maso

Autor:

Domácí šunka z vepřového plecka

Suroviny

Porce: 1 + –
  • vepřové plecko 1 kg
  • praganda 2 lžička
  • sůl 1 lžička
  • voda 1 dl

Doba přípravy: 90 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Dušení

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Vepřové plecko si nakrájíme na kostičky ( ani ne na malé ani ne na moc velké ). Kostičky smícháme s PRAGANDOU, se solí a vodou. Hněteme zhruba půl hodiny v kuchyňském robotu nebo promačkáváme ručně.

Po uhnětení dáme do chladu na 24 hodin.



Druhý den plníme buď do šunkovaru, nebo můžeme silně vmačkat do tlačenkového sáčku.



Takto připravené "vaříme" ve větším hrnci, aby se do něho šunka ponořila celá na 1,5 - 2 hodiny. Hlídáme si však stupně. Voda se musí pohybovat kolem 70 - 80 stupni. ( Nesmí dojít k varu!)



"Uvařenou" šunku vytáhneme na talíř a necháme vychladit.

Poté se šunka může konzumovat. ;)

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist