Červené maso

Kategorie: Maso

Autor:

Červené maso

Suroviny

Porce: 4 + –
  • maso 600 g
  • cibule 1000 g
  • špek 200 g
  • rajčata 800 g
  • červená paprika 200 g
  • celý mletý pepř 1 lžíce
  • červené víno 100 ml
  • sladké papriky 2 lžíce

Doba přípravy: 180 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Smažení

Země: Arménie

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Maso se nakrájí na plátky nebo kostky, cibule nahrubo, třeba na osminy, rajčatům se ufikne a zahodí zadek a nakrájejí se i se slupkou, uzené nebo špek na plátky. Přidá se pepř, sůl, několik lžic oleje, směs se promíchá, upěchuje a uloží na dva dny do chladného sklepa.
Pokrm se připravuje na otevřeném ohništi, plamen s trochou kouře mu jistě dodá správnou chuť, ale postačí i oheň plynový.
Směs vložíme do velkého hrnce a na větším plameni smažíme, mícháme až se směs pěkně přichytává a mění se v hrubou kaši. Přidáme obě papriky, tu zeleninovou na větší proužky, podlejeme trochou vody a dusíme k dosažení měkkého masa a hlavně kuliček pepře, které po rozkousnutí vydají vonné silice. Ke konci přilijeme víno. Nepoužijeme žádné dochucovadlo a uvidíme, že nebude chybět. pokrm podáváme druhý den. Výsledkem je hustá, hnědočervená omáčka s velmi pikantní, nasládlou chutí. Maso se má rozpadat.
Podává se s pšeničným chlebem nebo lépe s rýží, kterou jsme připravili spolu s máčenou pšenici v množství asi pětiny váhy rýže.
Pšenici kupuji přímo od zemědělce. Kvalitní poznáte podle nalitých zrn. Nemusí být velká. Na skousnutí musí být tvrdá. Jak jsou zrníčka scvrklá, kvalitu v ruce právě nedržíte. Pšenici namočím do teplé vody, (že brzy vychladne, nevadí) aspoň na 12 hodin, ale lépe dva dny, přičemž vodu dvakrát vyměním. Vařím s rýží v papiňáku, nechám pět až deset minut foukat, zhasnu a za pětadvacet minut, i déle je hotovo. Pšenice na skus se vám bude líbit, je v puse snadno rozeznatelná od rýže a mně vyhovují hmatové pocity jazyka

Poznámka:

recept pochází s Ruska. Tam na na přípravu používají koňské maso.Špek je dobré nahradit domácím uzeným.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist