Uzené maso s povidlovou omáčkou
Kategorie: Maso
Autor: andrea
Suroviny
- Vařené uzené maso 4 plátky 600 g
- Vařené brambory - na br.šišky 800 g
- Hrubá mouka - na br.šišky 200 g
- Krupice - na br.šišky 100 g
- Vejce - na br.šišky 2 ks
- Ocet - na br.šišky 0.5 lžička
- Sůl - na br.šišky 1 špetka
- Voda 750 ml
- Švestková povidla 150 g
- Máslo 30 g
- Hladká mouka 30 g
- Cukr a citr.šťáva 2 lžička
- Rum 1 lžíce
- Citronová kůra - chem.neošetřená 1 lžička
- Mletá skořice 1 špetka
- Sůl 1 špetka
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Obtížné
Způsob přípravy: Vaření
Zařazení: Oběd
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Postup:
Plátky uzeného masa ohřejeme a podáváme s bramborovými šiškami a omáčkou.
Bramborové šišky:
Vychladlé vařené brambory oloupeme, jemně nastrouháme nebo prolisujeme a promícháme s krupicí, moukou a solí. Přidáme vejce a ocet a zpracujeme tužší těsto, z kterého vyválíme váleček. Nakrájíme ho na špalíky, každý trochu zaoblíme a hned zavaříme do vroucí osolené vody. Vaříme asi 5 minut.
Švestkova omacka:
Z másla a mouky připravíme jíšku, přidáme povidla, zalijeme vodou a rozšleháme. Omáčku ochutíme skořicí, strouhanou citronovou kůrou a hřebíčkem, podle potřeby přisladíme, osolíme a necháme povařit. Pak vyjmeme hřebíček, přidáme trochu rumu (případně trochu citronové šťávy) a promícháme.
Sehnat chemicky neošetřenou citronovou kůru bývá těžké. Můžete použít kůru kandovanou.
Podobné recepty
- » Uzené maso se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 3x) - » Uzené maso zapečené s ostrým křenem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Uzené maso s křenovou omáčkou
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 2x) - » Uzené maso v těstíčku
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Uzené maso pečené na zelí
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 4x) - » Uzené maso v listovém těstě II
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Uzené maso v listovém těstě
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1003451) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 255218) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232733) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 213308) - » Couračka
(Navštívilo: 150224) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 122784) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110603)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy