Uzené maso s povidlovou omáčkou

Kategorie: Maso

Autor:

Uzené maso s povidlovou omáčkou

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Vařené uzené maso 4 plátky 600 g
  • Vařené brambory - na br.šišky 800 g
  • Hrubá mouka - na br.šišky 200 g
  • Krupice - na br.šišky 100 g
  • Vejce - na br.šišky 2 ks
  • Ocet - na br.šišky 0.5 lžička
  • Sůl - na br.šišky 1 špetka
  • Voda 750 ml
  • Švestková povidla 150 g
  • Máslo 30 g
  • Hladká mouka 30 g
  • Cukr a citr.šťáva 2 lžička
  • Rum 1 lžíce
  • Citronová kůra - chem.neošetřená 1 lžička
  • Mletá skořice 1 špetka
  • Sůl 1 špetka

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Plátky uzeného masa ohřejeme a podáváme s bramborovými šiškami a omáčkou.



Bramborové šišky:

Vychladlé vařené brambory oloupeme, jemně nastrouháme nebo prolisujeme a promícháme s krupicí, moukou a solí. Přidáme vejce a ocet a zpracujeme tužší těsto, z kterého vyválíme váleček. Nakrájíme ho na špalíky, každý trochu zaoblíme a hned zavaříme do vroucí osolené vody. Vaříme asi 5 minut.



Švestkova omacka:

Z másla a mouky připravíme jíšku, přidáme povidla, zalijeme vodou a rozšleháme. Omáčku ochutíme skořicí, strouhanou citronovou kůrou a hřebíčkem, podle potřeby přisladíme, osolíme a necháme povařit. Pak vyjmeme hřebíček, přidáme trochu rumu (případně trochu citronové šťávy) a promícháme.



Sehnat chemicky neošetřenou citronovou kůru bývá těžké. Můžete použít kůru kandovanou.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist