Srnčí kýta na víně

Kategorie: Maso

Autor:

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 160 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Dušení

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

  • Srnčí kýtu odřízneme od kosti, očistíme, odblaníme, osolíme a opepříme. Špek nakrájíme na malé kostky a vložíme do hrnce s olejem a orestujeme, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět, přisypeme zeleninu pod svíčkovou, promícháme a necháme lehce zhnědnout, poté vložíme maso a necháme zatáhnout. Po orestování přidáme rajčatový protlak a přilijeme červené víno,přidáme tymián, nové koření, jalovec, kuličky pepře a podusíme. Během dušení přidáme brusinkový kompot, cukr, citrónovou šťávu.
  • Po změknutí masa dochutíme solí a pepřem, případně okyselíme citrónovou šťávu nebo osladíme cukrem. Maso vyjmeme a omáčku se zeleninou propasírujeme přes cedník(Před pasírováním odstraníme jalovec, nové koření a bobkový list)
  • Podáváme s knedlíkem, pečivem nebo rýží
  • Vložte nový příspěvek



    Napsáno znaků





    * pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

    Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

    Podobné recepty


    Nejnavštěvovanější recepty


    Nejnovější recepty


    Nejnovější komentáře

    • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
      Pavla Szkolová
      Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
    • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
      Ibolya Meszarosova
      Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
    • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
      Ibolya Meszarosova
      Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
    • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
      Ibolya Meszarosova
      Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
    • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
      Ibolya Meszarosova
      dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

    Přihlášení


    zůstat přihlášen

    Přidej na Seznam

    Top kulinářské blogy

     

    Google+


    Přidat web k oblíbeným
    Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
    TOPlist