Pečená kuřecí stehna na česneku

Kategorie: Maso

Autor:

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 180 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Oloupeme a utřeme 6 stroužků česneků se solí. Přimícháme sladkou mletou papriku a 2 lžíce másla a vytvoříme ochucené máslo.
Omytá a osušená kuřecí stehna tímto ochuceným máslem potřeme ze všech stran a máslo vetřeme i pod kůži. Dáme do lednice odpočinout nejméně na 2 hodiny.
Poté vyjmeme z lednice a vložíme do zapékací mísy a přidáme 2 lžíce másla. Stehna ještě z vrchní strany okmínujeme, podlijeme trochou vody a dáme péct do předehřáté trouby.
Pečeme za občasného podlévání cca 1 hodinu až budou stehna propečená a maso půjde lehce od kosti.
Necháme poté cca 10 minut mimo troubu odpočinout, aby všechny šťávy, které při pečení vystoupaly na povrch, se rozprostřely zpět do stehen a maso bylo více šťavnatější.
Podáváme s bramborovým knedlíkem a zelím.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist