Krůtí prsa se žampionovou omáčkou

Kategorie: Maso

Autor:

Krůtí prsa se žampionovou omáčkou

Suroviny

Doba přípravy: 90 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Do prs uděláme podélný zářez. V míse rozšleháme vejce se solí. Salaninu nakrájíme, bylinky nasekáme. V pánvi rozehřejeme olej, nalijeme na něj vejce, posypeme slaninou a bylinkami, opečeme, dokud se vejce po stranách nezačnou srážet. Pak omelete na pánvi stočíme a necháme vychladnout.
Omeletu vložíme do zářezu v mase, pomocí provázku stočíme. Povrch osolíme, opepříme a necháme v sáčku odležet 20 minut. Pak maso přelijeme rozpuštěným máslem, vložíme do trouby na 200 a pečeme 20 minut. Pak teplotu snížíme na 160 a pečeme 25 minut.
Cibuli a česnek nasekáme nadrobno, žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme olej, nasypeme cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme žampiony, česnek a osmahneme. Směs osolíme, opepříme a zalijeme vínem. Povaříme 5 minut, přilijeme půl vývaru a vaříme.
Zbylý vývar smícháme se smetanou, přidáme mouku, rozšleháme, nalijeme do pánve na žampionovou směs. Vaříme 20 minut. Maso nakrájíme na plátky, výpek vmícháme do omáčky, prohřejeme a podle chuti osolíme.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist