Vepřová roláda s nádivkou

Kategorie: Maso

Autor:

Vepřová roláda s nádivkou

Suroviny

  • vepřová kýta bez kosti 3 kg
  • sůl a pepř 1 lžička
  • červené víno 1 sklenice
  • nádivka
  • olivový olej 1 ks
  • cibule 2 ks
  • kuřecí játra 200 g
  • mleté hovězí maso 200 g
  • piniová jádra 75 g
  • rozinky 100 g
  • šalvěj čerstvá 0.5 svazek
  • petrželka 1 svazek
  • tymián 2 snítka

Doba přípravy: 25 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Itálie

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Kýtu rozřízneme jako knihu, aby se její plocha zvětšila. Ze všech strana ji důkladně osolíme, opepříme a dáme stranou.
Olej rozpálíme v pánvi s vyšším okrajem a pak na něm doměkka opečeme najemno nasekanou cibuli, přidáme nahrubo nasekaná játra a ze všech stran je opečemem přidáme i mleté maso a opékáme dohněda. Zároveň jej drtíme vařečkou, aby se rozpadlo. Když je maso opečené, vmícháme do pánve nasucho opražené piniové oříšky a rozinky, přidáme nasekanou šalvěj, petrželku a tymián. Vlijeme trochu vína, zahřejeme, dochutíme solí a pepřem, necháme zchladnout.
nádivku rozprostřeme na maso, zarolujeme ho, svážeme provázkem do rolády, potřeme olejem a dáme do pekáčku. Podlijeme vínem a při 160 pečeme 4 hodiny doměkka.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist