Broskové čátní

Kategorie: Chuťovky

Autor:

Broskové čátní

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Oloupané a vypeckované broskve 500 g
  • Jablečný ocet 2.4 dl
  • Oloupané jablko ( 150 g ) 1 ks
  • Červené cibulky 140 g
  • Hnědý cukr 130 g
  • Menší citron 1 ks
  • Česnek 2 stroužek
  • Najemno nastrouhaný čerstvý zázvor 1 lžička
  • Mleté koření ( kmín, skořice, hřebíček, kardamon ) 1 lžička

Doba přípravy: 75 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Dušení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Broskve nakrájíme na kostky asi 2 cm . Jablko zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kostičky, oloupané cibule a stroužky česneku nasekáme nadrobno, citron oloupeme a nakrájíme na tenoučké půlměsíčky. Ovoce i zeleninu vložíme do hrnce, přidáme nastrouhaný zázvor, zalijeme jablečným octem a přivedeme k bodu varu. Od této chvíle dusíme směs 30 minut pod pokličkou. Pak k ní přisypeme cukr a na mírném ohni ji necháme jen probublávat 35 minut, dokud nezhoustne. Na závěr přidáme mleté koření, čátní promícháme, naplníme do čisté suché a nahřáté sklenice s patentním uzávěrem a dobře ji uzavřeme. Po vychladnutí čátní uložíme do chladu a temna a necháme asi měsíc odležet.

Poznámka:

Na 1 sklenici
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist