Artyčoky se zeleninou a slaninou

Kategorie: Chuťovky

Autor:

Artyčoky se zeleninou a slaninou

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 65 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Itálie

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Artyčoky omyjte. Horní čtvrtinu odřízněte, stejně tak je zbavte stonku. Řezné plochy potřete citronem. Vařte asi 15 minut v osolené vodě doměkka. Nechte chvíli zchladnoutr, odtrhejte vnější listy a nakrájejte na čtvrtiny. ,, Seno ´´ u středu artyčoku rovněž odstraňte. Zeleninu očistěte. Celer nakrájejte na kousky, mrkev nasekejte najemno. Šalotku nakrájejte na kolečka. Červenou cibuli nakrájejte nahrubo. Houby spařte vroucí vodou ( čerstvé nakrájejte na plátky). V hluboké pánvi rozehřejte máslo a šalotku a orestujte s nakrájenou slaninou dohněda. Přidejte slité houby a orestujte. Vmíchejte všechny zbylé suroviny a podlijte vývarem a vínem. Duste 5-7 minut doměkka. Dochuťte solí a pepřem, přidejte artyčoky a podávejte.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist