Cretons du Québec

Kategorie: Chuťovky

Autor:

Cretons du Québec

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Syrové vepřové sádlo 900 g
  • Pomleté vepřové maso 1300 g
  • Vepřové ledvinky 2 ks
  • Vařící voda 500 ml
  • Posekaná cibule 250 ml
  • Pepř, sůl 1 špetka
  • Česnek 4 stroužek
  • Bobkový list 1 ks

Doba přípravy: 20 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Míchání

Země: Kanada

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Nakrájet sádlo na 2cm čtverečky a vyškvařit ho na nízkém ohni, až jsou světle zlatavé. Sem tam zamíchat. Slít tuk a uschovat ho. Škvarečky pomlít na masovém mlénku.

Pomleté maso a ledninky podusit ve vodě asi 1 hodinu. Sem tam zamíchat, aby se nepřilepily ke dnu.

Přidat škvarečky a ostatní ingredience, přikrýt hrnec a vše dusit po 2 hodiny. Sem tem zamíchat. Vyjmout bobkový list a zdá-li se směs moc ¨libová¨, tak přidat trochu slitého uschovaného tuku. Nechat trochu zchladnout a potom promíchat, aby se kousky stejnoměrně rozdělily v tuku.

Nalít do misek, které byly vypláchnuty studenou vodou. Nechat ztuhnout.

Tato vepřová pomazánka se maže na chléb a podává se ke snídani, nebo k obědu.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist