Schmaltz (MV)

Kategorie: Chuťovky

Autor:

Schmaltz (MV)

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Míchání

Země: Izrael

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Kůžičky a tuk dejte do vhodné nádoby. Vlňte na plný výkon asi 5 minut. Přidejte cibuli a česnek a vlňte tak dlouho, až se tuk vyškvaří a cibule i česnek zezlátnou. Pozor, hlídejte aby cibule a česnek nezčernaly.
Nechte chvilku vychladnout a přeceďte.

Křupavým kouskům co zbydou v cedníku se říká v angličtině Gribenes. Český výraz jsem nenašla. Je to lahůdka podobná škvarkům.

Schmaltz se může mazat na chleba, nebo se používá ve vaření místo sádla.

Mikrovlnková verze je moje vlastní. Vše jde samozřejmě udělat v teflonovém rendlíku.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist