Pomerančová marmeláda od Vilemíny

Kategorie: Chuťovky

Autor:

Pomerančová marmeláda od Vilemíny

Suroviny

Porce: 5 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Velká Británie

Počet porcí: 5

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Nejprve si zvážíme hrnec, v kterém budeme marmeládu vařit. Hodí se 4-5 litrový se silným dnem. Ovoce vybíráme s pěknou slupkou, nemělo by být moc vyschlé a přezrálé. Omyjeme ho a pokrájíme celé i se zrníčky na kostičky. Lze využít i mandolínu - krájím na nudličky. Pokrájené ovoce dáme do hrnce a promícháme s litrem vody. Necháme stát do druhého dne (důležité kvůli vyloučení pektinu).
Druhý den vše uvaříme doměkka a opět necháme stát do dalšího dne.
Třetí den hrnec s ovocem zvážíme, odečteme váhu hrnce a vydělíme dvěma - tolik cukru přidáme, až se ovoce opět začne vařit. První hodinu můžeme vařit prudčeji, jak se směs začne zahušťovat, raději zmírníme. Vaříme, až se vyvaří tak 4-5 centimetrů objemu a marmeláda začne na talířku tuhnout, což trvá zhruba dvě a půl hodiny. Během varu můžeme ještě dle chuti přikyselit či přisladit.
Marmeládu můžeme také různě dochucovat. Hrst drobně pokrájeného čerstvého zázvoru dávám už před prvním vařením, sušené brusinky až na poslední půlhodinu varu. Pokud jsme ovoce nakrájeli na příliš velké kousky, lehce marmeládu projedeme tyčovým mixérem.
Marmeládu nalijeme do vypařených sklenic, zavřeme a otočíme. Z uvedeného množství máme asi 2 kg marmelády.
Hodí se na různé pečivo, do čaje i k masu.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist