Zatar-Najoblubenejsia tymianova pomazanka

Kategorie: Chuťovky

Autor:

Zatar-Najoblubenejsia tymianova pomazanka

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Sušený tymián 1 kg
  • Sezam 1 ks
  • Usušená kůrka z citrónu 1 ks
  • Usušený kopr 1 hrst

Doba přípravy: 20 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Míchání

Země: Jordánsko

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Tato pomazanka je naj. v celej oblasti blizkeho vychodu. Mozete sa z nou stretnut hocikde.
Turisti sa stretnu z arabskym chlebom navrchu potretym olivovym olejom a posypanym Zatarom.
Na ranajky alebo veceru sa jednoducho nasypeZatar do misticky, prida sa olivovy olej do druhej a maca sa chleba kusok do oleja a potom do Zataru .
Alebo sa otvori chlebova placka, potrie sa olivovym olejom a posype sa Zatarom. Ziadna domacnost neexistuje bez tohto pokrmu. Je chutny a velmi zdravy. Kazdy vie aky je tymian zdravy, navyse sezam obsahuje obrovske mnozstvo vapniku atd.. Neoprazeny sezam viac.
Ako ranajky je to fantasticky start.
Priprava:
Na panvici nasucho oprazime sezam do zlatava.. kto nechce prazit nemusi.
Suche listky tymianu rozdrvime medzi dlanami na drobnucko, pridame sezam, rozdvime suseny kopor a pridame usuenu koru z citrona. Oprazenu psenicu v mlynceku na kavu polieme a pridame. Pridame za lyzicu sumac.Premiesame a mame Zatar. Mozeme pridat kusok soli. Kopor, citron a psenica nemusia byt. sumac sa zvacsa dava. Moze byt cisty tymian a sezam.Kazdy podla chuti. Ale jedava sa s oliv.olejom. Olej krom ineho zjemnuje chut tymianu
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist