Zatar-Najoblubenejsia tymianova pomazanka
Kategorie: Chuťovky
Autor: afaltynkova
Suroviny
- Sušený tymián 1 kg
- Sezam 1 ks
- Usušená kůrka z citrónu 1 ks
- Usušený kopr 1 hrst
Doba přípravy: 20 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Míchání
Země: Jordánsko
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Tato pomazanka je naj. v celej oblasti blizkeho vychodu. Mozete sa z nou stretnut hocikde.
Turisti sa stretnu z arabskym chlebom navrchu potretym olivovym olejom a posypanym Zatarom.
Na ranajky alebo veceru sa jednoducho nasypeZatar do misticky, prida sa olivovy olej do druhej a maca sa chleba kusok do oleja a potom do Zataru .
Alebo sa otvori chlebova placka, potrie sa olivovym olejom a posype sa Zatarom. Ziadna domacnost neexistuje bez tohto pokrmu. Je chutny a velmi zdravy. Kazdy vie aky je tymian zdravy, navyse sezam obsahuje obrovske mnozstvo vapniku atd.. Neoprazeny sezam viac.
Ako ranajky je to fantasticky start.
Priprava:
Na panvici nasucho oprazime sezam do zlatava.. kto nechce prazit nemusi.
Suche listky tymianu rozdrvime medzi dlanami na drobnucko, pridame sezam, rozdvime suseny kopor a pridame usuenu koru z citrona. Oprazenu psenicu v mlynceku na kavu polieme a pridame. Pridame za lyzicu sumac.Premiesame a mame Zatar. Mozeme pridat kusok soli. Kopor, citron a psenica nemusia byt. sumac sa zvacsa dava. Moze byt cisty tymian a sezam.Kazdy podla chuti. Ale jedava sa s oliv.olejom. Olej krom ineho zjemnuje chut tymianu
Turisti sa stretnu z arabskym chlebom navrchu potretym olivovym olejom a posypanym Zatarom.
Na ranajky alebo veceru sa jednoducho nasypeZatar do misticky, prida sa olivovy olej do druhej a maca sa chleba kusok do oleja a potom do Zataru .
Alebo sa otvori chlebova placka, potrie sa olivovym olejom a posype sa Zatarom. Ziadna domacnost neexistuje bez tohto pokrmu. Je chutny a velmi zdravy. Kazdy vie aky je tymian zdravy, navyse sezam obsahuje obrovske mnozstvo vapniku atd.. Neoprazeny sezam viac.
Ako ranajky je to fantasticky start.
Priprava:
Na panvici nasucho oprazime sezam do zlatava.. kto nechce prazit nemusi.
Suche listky tymianu rozdrvime medzi dlanami na drobnucko, pridame sezam, rozdvime suseny kopor a pridame usuenu koru z citrona. Oprazenu psenicu v mlynceku na kavu polieme a pridame. Pridame za lyzicu sumac.Premiesame a mame Zatar. Mozeme pridat kusok soli. Kopor, citron a psenica nemusia byt. sumac sa zvacsa dava. Moze byt cisty tymian a sezam.Kazdy podla chuti. Ale jedava sa s oliv.olejom. Olej krom ineho zjemnuje chut tymianu
Podobné recepty
- » Tymiánová rýže
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Rajčatovo-tymiánová polévka
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Tymiánová krkovice se smetanou
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Celerová pomazánka s tvarohem
(Hodnocení: 4 - hlasovalo 2x) - » Pomazánka z brynzy a čerstvé pažitky
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 3x) - » Turistická pomazánka
(Hodnocení: 1.73 - hlasovalo 40x) - » Škvarková pomazánka s česnekem
(Hodnocení: 1.47 - hlasovalo 30x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1002851) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 254403) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232585) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 212978) - » Couračka
(Navštívilo: 150219) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 122563) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110521)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy